Verified

Vlore, kisha e Marmiroit, nje xhevahir i humbur ne gadishullin e Karaburunit

11:03 May 12 2014 Orikum, Albania

Description
Ajo është një kishë bizantine me kupolë, ndërtimi i së cilës daton diku në shekullin XII. Edhe pse konsiderohet si monument kulture me një rëndësi të veçantë historike, kjo kishë, ashtu si shumë objekte të tjera kulti është lënë jashtë vëmendjes.
Infrastruktura aspak e favorshme dhe mungesa e një ciceroni, aq të domosdoshëm në ambiente të tilla, e zbeh vlerën që kjo kishë ka në të vërtetë. Mungesa e investimeve si në drejtim të infrastrukturës, ashtu dhe të afreskeve, ka bërë që kjo kishë, e ndodhur në mes të një kënete, me vështirësi të shumta për të kaluar, të jetë larg vëmendjes së vizitorëve, të cilët nuk është se kanë munguar, por me siguri do të ishin më të shumtë në numër nëse do të merreshin masat e duhura infrastrukturore dhe nëse do ofrohej një shërbim cilësor ndaj të gjithë atyre që zgjedhin ta vizitojnë.
Credibility: UP DOWN 1
Leave a Comment
Name:
Email:
Comments:
Security Code:
11 + 1 =

Additional Reports

IU QEPEN BREZAREVE, I BENE PALLATE

13:52 Aug 06, 2012

Vlorë, Albania, 6.59 Kms

RIVIERA E VLORES NIS ME PLEHRA

13:53 Aug 06, 2012

Vlorë, Albania, 6.7 Kms

NDOTJA E PLAZHIT TE ISH MOLI I NAFTES - VLORE

13:08 Aug 06, 2012

Vlorë, Albania, 6.73 Kms

PLAZHI TE RRAPIT I VLORES - BETON DHE ERA FEKALE

13:35 Aug 06, 2012

Vlorë, Albania, 7.19 Kms

PLAZHI I RI NOTON NE UJERA TE ZEZA

13:22 Aug 06, 2012

Vlorë, Albania, 7.42 Kms