Verified

Kalaja e Drishtit, monumenti kulturor qe po shuhet

11:46 May 12 2014 Shkodër, Albania

Kalaja e Drishtit, monumenti kulturor qe po shuhet
Description
Vetëm rreth 15 km nga qyteti i Shkodrës ndodhet Kalaja e Drishtit, ndër të paktat kala në Shqipëri në të cilat ende banohet.
Kalaja gjendet në një kodër 800 metra të lartë. Brenda mureve të kalasë gjenden 11 shtëpi të fshatit të cilat formojnë një lagje. Edhe pse objekt me vlera të veçanta historike e kulturore, deri para pak vitesh rruga për në kala ishte e pamundur të bëhej me mjete, ndërsa pas një investimi të fondit shqiptar të zhvillimit ajo është e asfaltuar dhe në parametra normalë.Për banorët e kalasë së Drishtit nuk është e mjaftueshme vetëm ndërhyrja në rrugë, pasi duhen investime të mëdha dhe në muret e kalasë për t’i dhënë asaj afërsisht pamjen që ka pasur dikur. Aty ka shtëpi karakteristike, tipike të ruajtura që mund të tërheqin vizitorë, por mungon mundësia ekonomike për të investuar dhe inkurajimi nga shteti apo organizma të ndryshëm. Kalaja e Drishtit është një nga monumentet e rëndësishme të Shkodrës .
Credibility: UP DOWN -1
Leave a Comment
Name:
Email:
Comments:
Security Code:
17 + 6 =

Additional Reports

Kalaja e Vigut-Historia e një kalaje të braktisur

12:13 May 12, 2014

Shkodër, Albania, 0 Kms

Rruge me gropa pas 25milion euro shpenzime.

22:10 Nov 07, 2012

shkoder, shqiperi, 1.97 Kms

Ne ishullin e vetem natyror te liqenit te Shkodres

22:08 Jan 25, 2013

Shkodra, Albania, 2.23 Kms

Betonizohet deti ne Pyllin me Pisha

10:51 Jul 27, 2012

Pyll me pisha, Shëngjin, Lezhë District, Albania, 8.18 Kms

Sinjalistika rrugore problem per TURIZEM,

01:01 Aug 14, 2012

Muriqan, Albania, 10.65 Kms